Kinderfeestje Paintball of Lasergame?

Je zoon of dochter is binnenkort jarig en heeft aangegeven graag een stoer kinderfeestje te willen organiseren. Het is niet ondenkbaar dat je dan uit komt bij een kinderfeestje lasergame of kinderpaintball. Logisch want dat zijn ook leuke en stoere activiteiten die zeer geschikt zijn voor kinderfeestjes. Kidsbox.fun heeft voor beidde kinderfeestjes een passende kidsbox. Maar wat moet je kiezen? In dit artikel hebben we de belangrijkste verschillen tussen deze twee activiteiten benoemd.

Kinderpaintball huren voor binnen of buiten?

Om dit verschil verder toe te lichten is het allereerst belangrijk om te noemen dat de kidsbox paintballfeestje verkrijgbaar is in twee varianten; indoor paintball en outdoor paintbal. Met de kidsbox paintballfeestje indoor worden er geen echte paintballkogels gebruikt maar reeballs. Reeballs zijn zachte rubber balletjes die hergebruikt kunnen worden. Qua impact en schieteigenschappen zijn ze nagenoeg hetzelfde als echte paintballkogels met het voordeel dat ze geen verfresten achterlaten.

Kijken we naar het verschil tussen lasergame en paintball dan is misschien wel het belangrijkste verschil tussen deze twee activiteiten dat je bij lasergame niets voelt als je geraakt wordt en bij paintball wel. De paintballwapens zijn uiteraard wel afgestemd op kinderen zodat de pijn bij impact beperkt is, maar je voelt het zeker. Onze ervaring is dat een kinderfeestje Paintball in het algemeen daarom beter geschikt is voor oudere kinderen vanaf 8 jaar. 

Hoe ver schiet kinderpaintball geweer?

Naast de impact van het worden geraakt is het schietbereik een tweede belangrijke verschil. De lasergamewapens die Kidsbox gebruikt hebben een bereik van maximaal 50 meter. De paintballgeweren bereiken dit bij lange na niet en kunnen tot ongeveer 10 meter nauwkeuring schieten.

Is kinderpaintball huren veilig?

Een derde verschil tussen een kinderfeestje Paintball en lasergame is het dragen van bescherming. Bij een kinderfeestje lasergame is er namelijk helemaal geen bescherming nodig. De kinderen krijgen een lasergame wapen en voor de beleving een stoer legerjasje. Het raken van de tegenstander gebeurt door op het wapen van een tegenstander te schieten. Bij paintball is dat anders. Het gebruik van een helm is bij kinderpaintball verplicht om te voorkomen dat er blessures op het gezicht ontstaan. 

 

Kinderpaintball beschermvest

Waar kan je kinderpaintball spelen?

Een vierde belangrijk verschil tussen de twee verschillende kinderfeestjes is het speelveld. In principe kunnen beidde activiteiten zowel binnen als buiten worden gespeeld maar wees je er wel op bedacht dat de reeballs bij het paintball door de hele ruimte worden geschoten en dus schade kunnen aanrichten. De lasergemewapens van het kinderfeestje lasergame kunnen daarentegen niet tegen regen waardoor je bij slecht weer dus altijd moet zorgen voor een alternatieve binnen locatie.

Kinderpaintball huren bij kidsbox

Om te kunnen bepalen welke van de twee activiteiten het meest geschikt is voor jouw kinderfeestje geven wij graag persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact met ons op via de chat of het contactformulier. 

Meer informatie over kinderfeestje lasergame
Meer informatie over kinderfeestje Paintball

Gerelateerde artikelen

2 reacties op "Kinderfeestje Paintball of Lasergame?"

t4s-avatar
Aldenkamp

We hebben vorig jaar al lasergame gedaan dus dit jaar wordt het paintball wordt vast erg leuk !

May 30, 2022 at 15:20pm
t4s-avatar
van Rij

Ik blijf wel beetje twijfelen tussen lasergame huren of toch kinderpaintball, beidde activiteiten zijn erg leuk. Denk toch dat het dan maar loten wordt.

May 25, 2022 at 23:52pm

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd *

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.