5 tips bij het organiseren van een kinderfeestje thuis

Elke ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken; het organiseren van een kinderfeestje. Je zoon of dochter is maar een keer per jaar jarig en daarom wil je graag meer dan een leuk kinderfeestje organiseren waar je nog lang over na kan praten. In deze blog geven we vijf tips die hierbij kunnen helpen. We zijn zelf door schaad en schande wijs geworden dus we delen deze tips graag met jullie om te voorkomen dat jullie dezelfde fouten maken.

 

Tip 1: Kies een thema

Een kinderhand en snel gevuld. Dat klinkt wat tegenstrijdig want je wilt graag alles uit de kast halen om een fantastisch verjaardagspartijtje te organiseren maar toch is dat vaak helemaal niet nodig. Veel meer dan volwassenen beschikken kinderen nog over een rijke dosis fantasie. Deze fantasie helpt enorm in de beleving van het kinderfeestje en kan met heel weinig middelen geprikkeld worden. Voorbeelden hiervan zijn; een uitnodiging in stijl, verkleedkleren en decoratie en versiering in de stijl van het thema. Een huurbox van kidsbox kan helpen om snel en eenvoudig alle materialen te verzamelen van het door jouw gekozen thema.

 

Kinderfeestje thuis

 

Tip 2: Betrek de jarige

Deze tip klinkt vanzelfsprekend maar wordt in ‘the heat of the moment’ vaak wel vergeten. Zeker in de laatste dagen voor het kinderfeestje kan je bij het regelen van de laatste zaken snel vergeten om na te denken van de jarige er zelf van vindt. Probeer daarom tijdig de invulling van het kinderfeestje door te spreken met je zoon of dochter zodat de jarige op de dag zelf niet teleurgesteld raakt.

 

Tip 3: Keep it simpel 

In het streven om een fantastisch kinderfeestje te organiseren kan je de plank soms behoorlijk mis slaan. Je moeten kinderfeestje in de basis goed hebben uitgedacht maar ook niet over organiseren. Kinderen hebben soms ook behoefte aan even lekker spelen zonder dat er een spel of doel aan ten grondslag moet liggen. Bereid een kinderfeestje in de basis dus goed voor, denk na over de invulling, het programma in hoofdlijnen maar zorg dat je flexibel genoeg bent om in te spelen op de behoefte van het moment. Kleine toevoegingen zoals een fotomomentje met een polaroid camera kunnen ook heel leuk zijn. Op deze manier zijn kinderen zelf bezig en heb je direct een leuke give-away.

 

Kinderfeestje idee

 

Tip 4: Slecht weer?

Even naar buiten of het complete kinderfeestje buiten organiseren is in de basis een fantastisch idee. Toch moeten we in Nederland altijd alert blijven op slecht weer. Denk van tevoren dus altijd goed na over goede slecht weer alternatieven. Een knutselmomentje, film kijken of alle kinderen laarzen en een regenjas mee laten nemen zijn voorbeelden van mogelijke oplossingen.

 

Tip 5: Cadeautje geven

Een geslaagd kinderfeestje is meer dan alleen een geslaagd programma en activiteit op de dag van het feestje. Ook het nagenieten is een deel van het succes van het feestje. Onze ervaring is daarom dat het erg leuk is om de kinderen iets mee te geven waardoor ze nog een tijdje van het kinderfeestje kunnen nagenieten. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een sleutelhanger, een tasje of (onze persoonlijke favoriet) een leuke foto van de groep die ze een mooi plekje kunnen geven op hun slaapkamer. 

 

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze huurboxen? Bekijk ons assortiment en organiseer in een handomdraai een origineel kinderfeestje thuis met onze huurboxen.

Bekijk hier alle huurboxen van kidsbox.

Gerelateerde artikelen

1 reactie op "5 tips bij het organiseren van een kinderfeestje thuis"

t4s-avatar
Greet van DIngelen

Bedankt Kidsbox voor de tips, wellicht een idee dat jullie ook draaiboeken of handboeken gaan uitgeven!

January 30, 2023 at 11:09am

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd *

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.