Kinderpaintbal: een stoer & actief kinderfeestje

Ben jij op zoek naar een stoer en actief kinderfeestje voor jouw zoon of dochter? Dan is kinderpaintball misschien wel iets voor jullie! Kinderpaintball is een aangepaste versie van het bekende paintballspel, speciaal ontwikkeld voor kinderen. In dit artikel leggen we uit wat kinderpaintball precies inhoudt, waar je het kan spelen en welke paintballgeweren er worden gebruikt.

Wat is kinderpaintball?

Kinderpaintball is een spannend en uitdagend spel waarbij kinderen in teams tegen elkaar strijden. Het doel is om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen door ze te raken met verfballetjes. Bij de indoor variant van kinderpaintball speel je met rubberkogels, zogenaamde reeballs. Het spel kan zowel buiten en binnen worden gespeeld. Het mooiste is uiteraard op een terrein met obstakels, zoals houten pallets, tonnen en autobanden, waarachter de kinderen zich kunnen verschuilen en verstoppen.

Waar kan je kinderpaintball spelen?

Kinderpaintball kan op verschillende locaties worden gespeeld, zowel binnen als buiten. Regel je zelf een kinderfeestje paintball dan is je eigen achtertuin of een stuk bos een prima decor. Belangrijk bij paintball is dat de openbare orde niet verstoord wordt; een afgebakend terrein is dus wel belangrijk. In de wintermaanden is het leuk om een sporthal of gymzaal met attributen te huren.  Het voordeel van indoor paintballen is dat je geen last hebt van weersinvloeden. Zo kan je ook in de koudere wintermaanden genieten van dit stoere spel.

Kinderfeestje paintball in het bos

Welke paintballgeweren worden gebruikt bij kinderpaintball?

Bij kinderpaintball worden speciale paintballgeweren gebruikt die zijn aangepast aan de leeftijd en kracht van kinderen. Deze geweren schieten zowel verfkogels als reeballs. De geweren zijn gecertificeerd volgens de speelgroed richtlijn (2009/48/EC). De balletjes bereiken een maximumsnelheid van 26,5 MPS met een impact van maximaal 0,50 joule. Tijdens het spelen is het verplicht om altijd een helm met gezichtsbescherming te dragen. 

Doet het pijn om geraakt te worden met kinderpaintball?

Alhoewel de paintballkogels met circa 0,50 joule weggeschoten worden kan het voorkomen dat de kogels bij impact niet altijd knappen of open springen. Ondanks dat kinderpaintball is aangepast voor kinderen kan geraakt worden door een kogel zeker wel pijn doen en in uiterst geval een blauw plek veroorzaken.

Kinderpaintball is dus een leuke en veilige manier voor kinderen om actief bezig te zijn. Het spel bevordert teamwork, strategisch denken en coördinatie. Bovendien is het een spannende en uitdagende activiteit waar kinderen nog lang over zullen napraten. Overweeg jij om kinderpaintball te boeken voor het kinderfeestje van jouw zoon of dochter? Bekijk dan de kidsbox kinderpaintball huren en huur alle materialen voor het organiseren van deze stoere activiteit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd *

Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.