Hoe werkt een lasergame?

Lasergamen is net als paintballen en trefballen een spel waarbij je een ander probeert te raken en probeert zelf niet geraakt te worden. Het grote voordeel van lasergamen is dat het in tegenstelling tot de andere twee geen pijn doet.

De lasergame wapens van Kidsbox maken gebruik van onzichtbare infrarood lichtstralen. Raak je met deze onzichtbare lichtstraal een lasergun of vest van een andere teamkleur dan gaat er bij hem of haar een leven af. De hoeveelheid levens die er vanaf gaan heeft te maken met het type munitie dat je gebruikt. 

Iedere lasergun of laser vest beschikt over een aantal levens. De status hiervan wordt weergeven door middel van ledlampjes. Hoe meer lampjes er nog branden, hoe meer levens de speler nog heeft. Als je geen levens meer hebt, ben je af en kun je niet meer meedoen. Om weer mee te doen moeten je levens weer gereset worden. De laserguns van Kidsbox hebben een Anti-cheat functie, waardoor enkel de spelleider of een speler van het andere team je levens kan resetten.